Tradisjoner

 

SEPTEMBER

Tur for førskolegruppa

 

OKTOBER

Kafe, inntekt til FORUT. 

Vi inviterer foresatte til hyggelig kafe. Her har de største barna i barnehagen ansvar for kafe og salg av ulike produkter. Inntektene sendes til FORUT.

Barna har i forkant jobbet med tema som omhandler barn i andre land. Her blir barna kjent med en annen kultur, språk med mer.

FORUT er en organisasjon som hjelper barn i andre fattige land. De har laget pedagogisk opplegg som vi følger i barnehagen. Det innholder bilder, historier, språk, kultur, cd med sanger og mye mer. Dette er et spennende temaarbeid som barna blir veldig engasjerte i.

 

 

NOVEMBER

PYSJ FEST

Her får barna komme i barnehagen med pysjamas. Vi har god frokost og samlingstund med sanger.

 

 

DESEMBER

NISSE FEST

På nissefesten setter vi ut grøt til nissen, så er vi spente på om nissen kommer og det bruker den bestandig å gjøre. Barna ser på nissen fra vinduet når nissen spiser grøt og gjør litt sprell ute. Dette er en dag fylt med mye spenning, og vi går rundt juletre, spiser grøt og koser oss med det nissen har hatt med til oss.                                             

LUCIA OG JULEFROKOST

Balo gjengen går Lucia på morgenen mens foreldre koser seg med frokost. Barna går også Luci på LKAB litt senere på dagen.                    

 

 

JANUAR

NYTTÅRSBALL

Barn og personal pynter seg til fest i barnehagen. Denne dagen serveres det mye god mat, og de barna som vil danse får det.                                  

 

FEBRUAR

SOLFEST OG SYDENDAG

Nå er vi så glade for at sola er tilbake, og det må feires. Barna lager solhatter/masker pynter på avdelingen og vi har solfest med gul mat på menyen.

Vi tar oss også den friheten å reise til syden. Dette for vi ønsker å gjøre noe helt annet i en ellers så kald årstid. Da får barna gå kledd i sjorts og sommerkjole, vi har eksotiske frukter, hjerteknuserbarna bader, felles sangstund på huset og mye mer som skjer denne dagen.    

                                         

KARNEVAL  

Vi feirer karnevall med gode rytmer og utkledde barn.                                                

 

MARS

VU AKTIVITETER

Hver avdeling planlegger ulike VU aktiviteter ut i fra det som skjer rundt i byen i VU. Det er snømannkonkuranse, skirenn, teater med mer.

 

BAMSESYKEHUS  

I løpet av VU har vi bamsesykehus for hele barnehagen. Da får alle barna ha med seg et sykt kosedyr, som får god stell og pleie på sykehuset i barnehagen.                                      

 

MALMKLUMPEN MESTERSKAP  

Dette er en ski og akedag, med mange ulike vinter aktiviteter. Vi serverer pølse og brød, det blir utdeling av diplomer med mer.       

 

 

APRIL

PÅSKEFROKOST

Hyggelig sammenkomst for foreldre og barn i barnehagen, hvor vi har felles frokost før påsken.    

 

MAI                                

17. mai markering.

 

 JUNI

BOTTENTUR FOR 4 OG 5 ÅRINGENE

4 og 5 åringene drar på to overnattinger til botten. Dette er en tur som barna gleder seg veldig til. Her har vi ulike aktiviteter og barn og personalet storkoser seg.        

 

SOMMERFEST

Dette er en felles fest for barn, foreldre, søsken og personal. Her grilles det, barna underholder og utdeling av overraskelse til de barna som slutter i barnehagen. Dette er en felles avsluttning på barnehageåret.