Tradisjoner

 

NOVEMBER

PYSJ FEST

Her får barna komme i barnehagen med pysjamas. Vi har god frokost og samlingstund med sanger.

 

 

DESEMBER

NISSE FEST

På nissefesten setter vi ut grøt til nissen, så er vi spente på om nissen kommer og det bruker den bestandig å gjøre. Barna ser på nissen fra vinduet når nissen spiser grøt og gjør litt sprell ute. Dette er en dag fylt med mye spenning, og vi går rundt juletre, spiser grøt og koser oss med det nissen har hatt med til oss.                                             

LUCIA OG JULEFROKOST

Balogjengen går Lucia på morgenen mens foreldre koser seg med frokost.

4 og 5 åringene går Lucia på LKAB litt senere på dagen.                    

 

 JANUAR

NYTTÅRSBALL

Barn og personal pynter seg til fest i barnehagen. Denne dagen serveres det god mat, felles samlingstund på huset og felles vals + litt disko :)                            

 

MALMKLUMPEN MESTERSKAP  

Dette er en ski og akedag, med mange ulike vinter aktiviteter. Vi serverer pølse og brød, det blir utdeling av diplomer med mer.       

 

FEBRUAR

SOLFEST OG SYDENDAG

Nå er vi så glade for at sola er tilbake, og det må feires. Barna lager solhatter/masker pynter på avdelingen og vi har solfest med gul mat på menyen.

Vi tar oss også den friheten å reise til syden. Dette for vi ønsker å gjøre noe helt annet i en ellers så kald årstid. Da får barna gå kledd i sjorts og sommerkjole, vi har eksotiske frukter, felles sangstund på huset og mye mer som skjer denne dagen.                                              

 

MARS

VU AKTIVITETER

Hver avdeling planlegger ulike VU aktiviteter ut i fra det som skjer rundt i byen i VU. Det er snømannkonkuranse, teater med mer.

Vi har i tilegg Rallar/Svarta-Bjørn fest i barnehagen, hvor de barna som ønsker det kan kle seg ut som Rallare og Svarta-Bjørn. 

BAMSESYKEHUS  

I løpet av VU har vi bamsesykehus for hele barnehagen. Da får alle barna ha med seg et kosedyr, som får god stell og pleie på sykehuset i barnehagen.                                      

KARNEVAL  

Vi feirer karnevall med gode rytmer og utkledde barn.       

 

MAI                                

17. mai markering. Vi har ulike barneleker ute og vi går i tog. Barna lærer litt om hvorfor vi feirer denne dagen.

 

 JUNI

BOTTENTUR / OVERNATTINGSTUR

5 åringene (førskolebarna) drar på overnattingstur.     

 

SOMMERFEST

Dette er en felles fest for barn, foreldre, søsken og personal. Felles bespisning, underholdning/opptreden av barn og utdeling av overraskelse til de barna som slutter i barnehagen. Dette er en felles avsluttning på barnehageåret.